Pelle Elikofer

JESSE JORONEN

Pelle Elikofer
JESSE JORONEN

Vi har før haft en finne som en sikker sidste skanse. Nu er der igen en finsk målmand i F.C. København - men ved du hvem Jesse er? 

Jesse Joronen har været på konktrakt i Fulham i mange år men fik meget få kampe for klubben og var udlejet til 5 klubber i løbet af seks år. Hans første tjans som førstemålmand i en topdivision var hans tid i Horsens sidste sæson. Her spillede han 28 kampe og gjorde sig så godt bemærket at FCK hentede ham for 6 millioner kroner. Det gør Jesse Joronen til det andet næststørste i Horsens historie kun overgået af Gilberto Macenas skifte til den kinesiske klub Shandong.

Bo Henriksen giver til Tipsbladet målmande følgende rosende over på vej ud af døren:

- Vi har været igennem en forrygende efterårssæson, og her har Jesse spillet en rigtig stor rolle. Han har gjort det så godt, at han er blevet interessant for Skandinaviens største klub, og det vidner om, at vi har udviklet os som klub, når vi kan sælge en spiller til de regerende danske mestre. Det er vi selvfølgelig stolte over. 


FAKTA OM JESSE JORONEN

Navn: Jesse Pekka Joronen
Højde: 197 cm.
Vægt: 88 kg.
Nationalitet: Finland
Født: 21. marts 1993
Position: Målmand
Tidligere klubber: Fulham F.C., Maidenhead United, Cambridge United, FC Lahti, Accrington Stanley, Stevenage, AC Horsens.


Afstemning forud for sæsons første kamp i Superligaen 2018/19 mod Horsens. Jesse vinder knebent mellem de næsten 2.000 afgivne stemmer (15-16 juli 2018).

Afstemning forud for sæsons første kamp i Superligaen 2018/19 mod Horsens. Jesse vinder knebent mellem de næsten 2.000 afgivne stemmer (15-16 juli 2018).

Pelle Elikofer er manden bag "Success is temporary - Loyalty is forever", som først blev brugt af Cooligans men nu er den del af klubbens DNA. Pelle er gået fra Hockeybanen med KB til A-tribunen, nedre C som en del af Cooligans og er nu, at finde på Sektionen. Pelle er far til tre og beskæftiget med marketing, medier og salg.