Goddag Danmark - Arriverderci Italia

Goddag Danmark - Arriverderci Italia

I løbet af to døgn blev det arrangeret, at Morten Bisgaard skulle skifte Udine ud med København. Thomas Henriksen har talt med den fynske helt om at vende hjem og falde til. 


Af: Thomas Høgh Henriksen

Foto: Kramme • Møller & Ko.


Hvis man ikke lige vidste bedre så skulle man tro, at Morten Bisgaard havde været FCK'er altid. Sommerpausens nyindkøb fra Udinese virker som om han er faldet utrolig hurtigt til i det københavnske og i Danmarks bedste fodboldklub. Men ser man på historien bag klubskiftet skulle man tro, at Bisgaard ville være mere for-virret end det han egentlig udstråler. 

Ville til en klub med nosser...

"Ja, jeg var på sommerferie herhjemme i Danmark, da jeg en tirsdag morgen blev ringet op af Flemming østergård, der spurgte om jeg var interesseret i et klub-skifte og godt 48 timer efter blev jeg præsenteret på et pressemøde i Parken", siger Morten der pointerer, at det ikke kom som en overraskelse, at han skulle sælges. "Jeg ville gerne prøve noget andet efter at være kørt lidt surt i det og Udinese var også villige til at lade mig rejse", så henvendelsen fra FCK faldt på et perfekt tidspunkt.

Bisgaards agent prøvede at finde klub-ber i udlandet, men efter en længerevarende skade og flere ture på andetholdet, var det ikke fordi at tilbuddene hang på træerne. Det var desuden blevet pointeret fra Morten selv, at fremtiden ikke længere lå i Italien, så derfor var tilbuddet fra FC København en perfekt løsning.

"Det var dog ikke blevet et ja til hvilken som helst dansk klub, det skulle være en klub med nosser, og det vidste jeg FCK havde, så jeg havde ikke megen betænkningstid over at skrive under".

 
3 gode år

Glæden over at skulle hjem til en lidt anden mentalitet spillede dog også ind. Den sidste tid i Udinese havde nemlig ikke været den sjoveste af de tre år kontrakten indtil videre havde ført til. Klubben kæmpede sidste sæson om at undgå nedrykning og frustrationen på og uden for banen bredte sig efterhånden. "Det har været tre dejlige år i Udinese og jeg kan ikke forstille mig at spille andre steder i Italien, da mentaliteten i klubben er noget mere afdæmpet end i resten af Italien, men selv hos os blev det til sidst for meget, når præsidenten kom hver uge og holdt dundertaler hvor han sagde at, nu måtte familien komme i anden række og nu måtte vi fokusere på at få sejre i hus. Og blandet sammen med den måde, der bliver spillet og trænet på i Italien, fik mig til at beslutte, at nu var det slut med støvlelandet".

Far og mor flytter sofaen

Men hvordan er det så at skulle rive teltpælene op i løbet af 48 timer og skifte tilværelse og omgivelser? For Morten var den ikke svær denne gang. - Jeg havde en lejelejlighed i Udine som klubben havde skaffet, så den blev bare opsagt og så hjalp mine forældre mig med flytningen, så jeg ikke skulle tænke på om sofaen nu også kom med hjem. Og derudover har jeg ikke nogen kæreste, så der var kun mig selv at tænke på.

Det var dog noget sværere, da skiftet fra OB til Udinese var en realitet for tre år siden. Dengang vidste en ung Hr. Bisgaard nemlig ikke, hvad der ventede ham og hvad der blev forventet af ham. Heldigvis for ham, var der dog allerede en dansker i klubben, nemlig Martin Jørgensen der var blevet købt fra AGF.

"Men den første tid havde jeg ikke meget hjælp af Martin, da han havde ekstra ferie, fordi han havde været til VM, så jeg følte mig meget alene. Jeg kan huske at jeg blev hentet i lufthavnen og kørt til Martins lejlighed, hvor jeg blev placeret og fik fortalt, at lige pludselig ville jeg blive hentet til træning. Så der sad jeg så, med det problem, at jeg kun havde fået nøglen til lejligheden og ikke til hoveddøren i ejendommen. Så jeg turde ikke gå ud af frygt for at lukke mig ude".

Nemmere at komme hjem

Den samme isolerede start har Morten absolut ikke mødt i sit skifte til FCK. Han har her i starten boet hos sin søster, der har lejlighed i København og vil nu selv på boligmarkedet for at investere. "Jeg har været ude og kigge på over 20 lejligheder og været fast gæst på internettets boligsider. Og da det er første gang jeg er på "ejer" boligjagt, er jeg meget omhyggelig i min søgen og får da også lidt gode råd af Peter Norvig, som jo absolut kender området".

Men hvor adressen kommer til at være ved Morten altså ikke endnu, andet end at det bliver i Københavns området. Og det passer ham rigtig fint at være kommet til hovedstaden. "Jeg kender jo godt København på grund af, at min søster har boet her en del år, så jeg glæder mig til at spille noget god fodbold og nyde Københavns kulturliv ikke mindst koncertlivet, hvis det passer ind i fodbold-programmet. Det eneste jeg dog bare mangler er, at lære nogle Københavnske slangord, så er jeg rigtig faldet til", siger en glad OB, Udinese og nuværende FC København spiller.

Cool nok Morten Bisgaard... DÉR...
 

 

Du kender ham som "stemmen fra Parken". Thomas har været på lægterne siden klubbens start men har siden 1996 været Parkens velkendte stemme. Thomas arbejder som radiovært på DR.