Rasmus Eghøje

WIND EFTER VILD AFSLUTNING: HAR ALDRIG PRØVET NOGET LIGNENDE

Jonas Wind var glad for at få det ene point, efter F.C. København havde været bagud med to mål, men angriberen var ærgerlig over de personlige fejl der gjorde, at F.C. København søndag eftermiddag lukker tre mål ind på otte minutter.

Overordnet mente FCK-topscoreren, at holdet spillede en god kamp, men også, at der skal arbejdes hårdt på at undgå en lignende blunder, som den der gjorde, at AGF pludselig var foran 3-1 efter 29 minutter af kampen.

Wind blev dog helten i kampen, da han - efter endnu en VAR-kendelse, til fordel for København - sparkede bolden køligt ind på et straffespark. Et straffe, der vel at mærke blev dømt og eksekveret efter dommerens slutfløjt, efter hjælp fra videodommeren.

Straffesparket var, naturligt nok, det første der blev spurgt ind til, da angriberen efter dramaet kom i mixed zone.

En noget betuttet Jonas Wind har netop sikret FCK det ene point. Foto: David E. Bastian-Møller/Copenhagen Sundays.

- Jonas, du ser en smule betuttet ud lige der efter kampen, hvad tænker du?

”Det er en meget speciel situation, det er ret prekært. Jeg har set det i Premier League, at det er sket før, at der er fløjtet af og så bliver der dømt et straffe. Men, at stå i situationen selv, det var ret specielt. Det var ret specielt, men jeg sørger for at sparke den ind og fik et point. Når kampen udspiller sig, som den gør, så skal vi selvfølgelig være glade for det ene point. Over en hel kamp så synes jeg, det er en kamp, vi skal vinde,” fortalte Jonas Wind.

- Der er meget VAR, når I spiller fodbold?

”Jo, det må man sige. Vi kan jo ikke gøre så meget ved det os spillere, det er jo dommerne og de kære folk, der sidder i et VAR-rum, der styrer det. Det er vores sjette straffespark, i den her sæson på 18 kampe eller noget i den stil, det er jo ret vildt. Sådan er det blevet, med især de hånd-situationer, som der var i dag inde i feltet, de bliver mere eller mindre dømt hver eneste gang. Jeg kan jo ikke kommentere så meget omkring, det er jo ikke mit bord det der. Jeg synes det er ærgerligt, at der bliver brugt så lang tid på det. Sådan er det nogle gange,” sagde angriberen.

- Kan du være bange for det her VAR, kommer til at vende for jer, så det bliver svære for jer at få straffespark?

”Arhh, jeg håber da dommerne og dem, er professionelle nok til at det ikke skal være sådan, at man giver lidt efter, fordi de føler, at vi har fået for mange straffespark. Hvis de føler der er straffespark, så skal den jo dømmes. Andet er der ikke så meget at sige til det. Jeg forstår, godt at AGF-spillerne er frustreret, de jublede og troede de havde vundet. Men hvis der er straffe, så er der straffe og det følte dommerne i dag, at der var. Så er den ikke så meget længere end det,” sagde topscoreren.

- Hvad gør det for jeres chancer, at I kan tro på, at I kan nå op?

”Jamen det havde været tungt og smide tre point til en direkte konkurrent. Så i sidste ende, når det hedder syvoghalvfems tyvende minut, og kampen var fløjtet af, så skal vi jo være tilfredse med det ene point. Over en hel kamp, så synes jeg, at vi spiller godt. På ti minutter, der giver vi dem tre mål på nogle dumme fejl, og de udnytter dem godt. Det må vi arbejde på og minimere de fejl, så vi laver jo mange kasser og uden det skal blive sådan, angreb mod forsvars ting, der må vi alle sammen sørge for at minimere vores fejl. Det første, der kan jeg måske clear den længere væk, selvom den er i en svær højde, føler jeg, med knæet og låret. Det er jo de ting, der skal arbejdes på. Offensivt ser vi stærke ud, og ved vi kan lave mange kasser,” sagde Wind.

- I har fokuseret meget på defensiven og alligevel har de et stolpeskud efter ét minut og så de der famøse otte minutter, er det faktisk kun. Hvad tænker du om det?

”Det er jo ærgerligt, vi vil helst være det foruden. Men sådan var det nu engang, vi arbejder røven ud af bukserne til træning. Fejl det sker nu engang i fodbold, men som jeg sagde før, vi må prøve at minimere de fejl, for i løbet af de 90 minutter, er det sjældent man spiller en fejlfri kamp. Selvfølgelig på otte minutter, hvis det var sådan det var, det er for skidt at vi næsten smider kampen. Men igen, vi har stærk moral og vi har været bagud med to før, senest i Aalborg, så det er stærkt af os, at vi kommer tilbage. Men igen vi skal arbejde på, ikke at lave de fejl der,” sagde FCK-spilleren.

-Den moral I viser i dag, og også i Aalborg, kunne I ikke bruge den lidt bedre, hvis I lod være med at lukke så mange kasser ind?

“Jooo, det ville da være rart, men vi gør vores bedste, og nogle gange, der er det ikke godt nok. AGF udnytter dygtigt de fejl vi laver i dag, og har en god angriber, der står de rigtige steder, og sparker returen ind. Ja, cadeau også til dem. Selvfølgelig skal vi ikke lukke så mange mål ind, som vi har gjort, over en her sæson, det er klart, det er for skidt af os. Sådan er det, og så må vi lave mange kasser og det gør vi i øjeblikket, så selvfølgelig er det positivt, hvis man skal tage det med, at vi laver mange mål, men det er klart det kunne være rart, at vi ikke lukker to-tre mål ind hver kamp. Det skal alle 11 mand, af spillere inde på banen, sørge for, at det ikke sker,” sagde Wind.

Jonas Wind var igen iskold og scorede på straffe efter dommerens slutfløjt. Foto: David E. Bastian-Møller/Copenhagen Sundays.

- Jeg er nødt til at høre, hvad tænker du, da du står der (og skal sparke straffe, red.). Der er fløjtet af, du har stensikkert aldrig prøvet noget lignende før. Der er kæmpe virak ude ved bænken og blandt spillerne rundt om dommeren og så videre… Hvad står du og tænker?

”Jamen, alt det ude for banen og det fokuserer jeg ikke så meget på. Allerede i situationen, da Boile header den ned på hånden (af AGF-spilleren, red.), der tænker jeg, at den kan godt blive dømt, for sådan har det været nu med alt det VAR. De hånd-situationer inde i feltet, de bliver dømt hver gang næsten. Så allerede der, hvis der var nogle billeder, der fangede det, der tager jeg fat i bolden og fokuserer egentlig på, at der skal sparkes et straffespark. Jeg føler egentligt at, som reglerne er, der skal den dømmes. Det er klart, jeg har ikke prøvet noget lignende, så det var ret specielt og der gik vel nærmest også fem minutter. Jeg er glad, for at jeg kunne hjælpe holdet med at vi trods alt, fik ét point med et velplaceret straffespark,” sagde straffesparkskytten.

- Du tænkte ikke "Panenka" denne her gang?

”Arhh, nu vil jeg jo ikke røbe alt for meget, men nej dog ikke…”.

I mandagens pointdeler i Lyngby sparkede Jonas Wind også straffespark. Her spekulerede Lyngby’s målmand, Thomas Mikkelsen, en del i om Wind, ville lave den famøse ’Panenka’, som angriberen har brilleret med tidligere.

- Thomas Mikkelsen spekulerede han ikke lidt i det?

”Ja det er jo det, så det er jo positivt, at keeperne de tænker, at det er en mulighed. Det tænkte jeg ikke lige på i dag, jeg valgte den her side i går aftes, der tænkte jeg, der ville jeg sparke i min venstre side. Den sad meget godt og Grabara er en god keeper, så den skal have god fart eller være yderlig placeret og det var den her, så det er jeg glad for,” uddybede Wind.

- Mange siger den bare skal sparkes ind, men du bliver ved og ved?

”Ja, som du siger, mange siger den bare skal sparkes ind. Men alt presset ligger jo på skytten, og jo flere der kommer, så er der jo endnu flere mindgames det kører inde fra keeperen af og selvfølelig også mig selv. Det må man prøve at holde styr på og bevare roen. Det har jeg gjort godt indtil videre. Så på et tidspunkt må vi se, hvad der sker, jeg kan jo nok ikke score på 100 ud af 100 straffespark, men lige nu, der sparker jeg dem ind og det er jeg selvfølgelig tilfreds med,” sagde Jonas Wind.

- Du er vel også meget bevidst om, det her med - jeg vil gætte på, at de sidder med en målmandstræner og sidder og tegner nogle prikker ind - her og her og her?

”Ja, de kan egentligt, målmændene og dem, kan egentlig gøre, hvad de vil. Keeperen i dag prøvede at lægge en dunk i min venstre side, lige bag pletten, som om at det skulle få mig ud af kurs,” fortalte den dobbelte målscorer.

”Det var lige bag stregen til venstre – min venstre, der lagde han lige en dunk, som om, at det skulle psyke mig. Det er fair nok, men det skal han da have lov til. Dommeren også simpelthen, han prøvede også lige at få mig ud af det. Han sagde, bolden ikke lå på pletten, men hvis jeg kender reglerne ret, så skal den bare berøre pletten. Han ville gerne have den helt centralt, så jeg skulle to gange ryk den frem og tilbage. Alligevel skulle den sparkes ind,” sluttede Wind.

Tekst: Rasmus Eghøje.

Rasmus er vores rookie. Han skriver, laver video og tager billeder.
Selvom Rasmus bor på landet er han glødende FCK-fan.