Rasmus Eghøje

BOILESEN EFTER SEJR: VI VISER VINDERVILJEN

F.C. København spillede mandag sin første kamp i slutspilet. Løvernes første opgave var hestene fra Randers, som København stadig ikke havde fået skovlen under i denne sæson.

Jess Thorup og co. smed lidt af en bombe en time før kampstar, da træneren udtog Sten Grytebust til at vogte målet fremfor det hidtidige førstevalg Kalle Johnsson. Kamil Wilczek fik også chancen fra start til at bevise sine målevner.

Nicolai Boilesen, der er kommet tilbage fra den danske landsholdslejr, var som altid, når han er kampklar, at finde i startopstillingen hos løverne. Boilesen og København sikrede en 2-1 sejr over gæsterne og især første halvleg var FCKs nummer 20 begejstret over.

”Jeg synes, at første halvleg – bortset fra at de får målet til at starte med – så synes jeg, vi viser god moral, god viljestyrke, en stærk rygrad og spiller god fodbold langt henad vejen. Jeg synes også, at vi kunne lave et enkelt mål mere, vi får implementeret mange af de ting vi gerne vil, både med bolden, men også uden, i forhold til vores presspil,” sagde Boilesen efter kampen.

Ifølge forsvarsspilleren var hele kampen ikke just en dans på roser. Især anden halvleg mente Boilesen ikke var en prangende, god præstation fra FCK.

”Så kan man sige anden halvleg er ikke godt nok, der laver vi for mange fejl og ender med det bliver for meget på Randers’ præmisser. De gør det også godt, men jeg synes jo egentlig ikke, at de har vildt store chancer, så vidt jeg husker – bortset fra den selvfølgelig til sidst. Så selvom de har bolden meget, så kommer de ikke frem til det helt store. Det er klart, de havde den for meget til min smag i hvert fald. Jeg ville gerne have haft vi havde været bedre i vores beslutninger med bolden. Der var et par gange i starten af anden halvleg og midten af anden halvleg, hvor at man smider den for mange gange. Det gør, at vi mister momentum og Randers begynder at tro på det. Det er selvfølgelig ikke godt nok, men i sidste ende er det jeg tager med, at vi får de tre point og vi viser god moral og alle arbejder stenhårdt. Det var dejligt at se,” sagde Boile.

- Det er vel også pga. chancer, som den til sidst, at I skal lukke kampen noget før?

”Ja, det klart, alt kan jo ske i fodbold – man kan ikke lukke et hold ned fuldstændig fra chancer, men det er klart man skal helst ikke lukke en kæmpe chance ind med ti sekunder igen. Når det så er sagt, så ja, så skulle vi selvfølgelig have lukket den noget før. Vi har også en eller to rigtig gode muligheder, hvor den sidste aflevering ikke lige er der, det igen det der med beslutningerne på bolden i anden halvleg. Jeg så i det mindste et hold i dag, det så jeg ikke da vi var i Randers for snart tre uger siden. Det er i hvert fald et minimumskrav, at vi viser vinderviljen og at man vil arbejde for hinanden som hold. Det er jeg glad for at se i dag,” sagde forsvarsspilleren.

Sidst Boilesen mødte den skrivende presse, var det ikke med smil på læben eller godt humør. FCK havde tabt deres sidste kamp i grundspillet til et fattigt 2-1 nederlag i Randers. København havde i sine sidste fem kampe i grundspillet kun vundet én kamp, der iblandt et derby-nederlag.

Nicolai Boilesen fik efter mandagens revanche over Randers, sat et par ord på den skuffende periode han og FCK har været igennem.

”Jamen altså, jeg hader at tabe fodboldkampe, og det håber jeg alle gør, der spiller på det her niveau. Ellers tror jeg ikke, at man var her. Så selvfølgelig har det påvirket mig, men for mig – jeg ved godt, at i fodbold, så kan man tabe fodboldkampe og det er en del af spillet, at det kan være stolpe ud og alle mulige ting – men som jeg har sagt før, vi har for mange gange før set, at når vi har tabt så har det været på andre parametre, som ikke er okay. Det er netop det her med, at arbejde for hinanden og arbejde stenhårdt, vindervilje og også det med at turde, turde at gøre de ting, der skal gøres. Turde at pres, turde at have bolden og ikke gemme sig og sådan nogle ting. Det er det, der har mest frustrerende for mig, det er ikke at tabe fodboldkampe, det ved jeg, det går op og ned det er frustrerende nok i sig selv, men det er måden vi har gjort det på. Det var dejligt at se, selvom vi får en rigtig dårlig start, at det ikke slår os ud,” sagde Boilesen.

Jess Thorup har eksperimenteret meget med forsvaret i F.C. København denne sæson. Der har været mange udskiftninger fra kamp til kamp. Nicolai Boilesen har dog været en af cheftrænerens foretrukne i forsvaret. Og bliver til tider - som mandag mod Randers - rykket ind centralt i forsvaret fremfor at spille venstreback.

- Skal du være midterforsvar resten af sæsonen?

”Jeg tror, at det kan komme an på fra kamp til kamp og det tror jeg også er det, der har været bevist i et stykke tid. Det kan godt være det ender sådan, det kan også være det ikke ender sådan. I den her sæson har jeg spillet lidt af hvert. Uanset hvad, så spiller jeg selvfølgelig, hvor træneren gerne vil have det og hvor han mener, at jeg kan bidrage med mest. Selvfølgelig - det er klart, at man gerne vil have noget kontinuerligt på et eller andet tidspunkt. I forhold til, at man måske kan gå i lidt flere detaljer i spillet selvom, det er to positioner ved siden af hinanden, så er det stadig to vidt forskellige positioner og måder at skulle spille fodbold på. Jeg har heldigvis gjort det en del, både i min ungdomstid og generelt i min professionelle karriere – det tager jeg stille og roligt,” sluttede Nicolai Boilesen.

Rasmus er vores rookie. Han skriver, laver video og tager billeder.