Ståle: Vi er klar – også uden N'Doye og Fischer 

Ståle: Vi er klar – også uden N'Doye og Fischer 

Ståle betragter forårets guldkamp mellem FCM og FCK som forholdsvis lige. FCM er ”omtrent lige så gode som FCK – i hvert fald, når det handler om at spille mod danske hold”. 


Af: Michael Rachlin
Fotos: Copenhagen Sundays


Der lugtede lidt af guld og meget af græs i Parken, da FCK-truppen i fredags tog hul på den næstsidste træning inden superliga-premieren mod OB. Et for årstiden forbløffende grønt og jævnt græstæppe lagde underlag til øvelser af opspilssituationer, mens Ståle Solbakken i grå tophue legendariske Moon Boots dirigerede en holdet, der formentlig kommer til at stille med samme startopstilling som i sidste træningskamp mod New York City FC. 

Dog stod det allerede fredag klart, at Damen N'Doye var skadet, og han var slet ikke til stede i Parken i fredags. På sidelinjen trænede Viktor Fischer. Først til sidst kom han ind og trænede lidt med bold, meldingen lyder stadig, at han skal være klar om et par uger.

Med de to publikumsfavoritter ude, Kenan Kodro solgt til Athletic Bilbao og Carlo Holse udlejet til Esbjerg er Ståles valgmuligheder i front noget begrænsede. Ud over Jonas Wind og Pieros Sotiriou råder Ståle over stortalentet Mohamed "Mo" Daramy, der blev 17 år for godt en måned siden. Ståle afviste dog at truppen skulle være lidt tynd, når det kommer til angribere efter transfervinduet.

”Nej. Om en uges tid regner jeg med at have N'Doye og Fischer tilbage, og så har vi fem angribere. Det er ikke et problem, og stemningen i truppen er god og ellers er alle friske og raske, ”sagde Ståle Solbakken.
”Transfervinduet er gået, som jeg gerne ville have det. Vi har beholdt de spillere, vi ville, og vi har fået nogle investeringer i fremtiden, ” sagde Ståle efter træningen. 

Mens det lå i kortene at Kenan Kodro skulle have udfordringer andre steder end i FCK, skal udlejningen af Carlo Holse ses som en investering i fremtiden.

Carlo ville selvfølgelig have været tæt på startopstillingen

”Hvis Carlo havde været her nu, ville han selvfølgelig have en god chance for at komme startopstillingen mod OB. Men når N’Doye og Fischer er tilbage, ville det blive meget svært. Og Carlo skal spille kampe, hvis han skal videre til næste videre til næste niveau. Vi regner med, at han kommer tilbage, derfor har vi også forlænget hans kontrakt, ” siger Ståle, der naturligvis også kan trøste sig med, at han har Superligaens topscorer løbende på højre kanten.

Vi har ingen intentioner om at sælge Robert Skov

Men kan man forvente, at Skov kan løfte sit niveau yderligere i foråret? 

”I forhold til målscoringen, kan man ikke forvente mere. Men han kan blive endnu bedre det relationelle på holdet og til at holde på bolden. Og på nuværende tidspunkt har vi ingen intentioner om at sælge Robert Skov,” siger Ståle, der understreger, at han generelt betragter truppen som bred nok, selvom den nu tæller et par og tyve spillere mod FCM’s små 30. 

”Vi har nogle unge drenge, som er nærmere spilletid i foråret. Sådan er det, og det er også en del af strategien. Hvis vi skal have råd til profiler som N'Doye, Fishcer og Bjelland, og samtidig skal holde budgettet, så er vi nødt til at tage nogle af de helt unge med op,” siger Ståle, der naturligvis hæfter sig ved, at foråret byder på kun 16 kampe i alt – mens efteråret bød på 36 kampe.

”Nu spiller vi en kamp hver uge. Efter OB og Randers skal vi møde hold, som vi nok ikke kommer til at se op top 6. Men sidste gang vi tabte var det til Vendsyssel, og dem skal vi jo også møde. Vendsyssel mangler vi jo stadig at få point mod i Superligaen  ”siger Ståle med et smil.

Vanen tro er Ståle forsigtig med at påtage sig favoritrollen til mesterskabet, selvom oddssætterne klart peger på, at guldet skal hjem til hovedstaden.

”FCM er på niveau med os. Når det handler om at spille mod danske hold, så er vi lige gode. Det viser tabellen jo også.  Det bliver tæt. De slog os i pokalen, mens vi slog dem i Parken. De indbyrdes kampe bliver meget vigtige, for de tager sindssygtmange point mod de øvrige hold. Og i de indbyrdes kampe skal vi jo blive bedre, end vi var i fjor.” siger Ståle, der regner med en tæt kamp mod OB.

”De har en fem-backkæde, der står godt. Det bliver svært at score mod dem. Vi kommer til at dominere i perioder, men vores kampe mod OB ender altid med at blive meget jævnbyrdige, ” slutter Ståle Solbakken.

Michael Rachlin har været med i fankulturen siden de tidligste dage på Nedre A – og var en af de stiftende kræfter i såvel Copenhagen Cooligans som det oprindelige Copenhagen Sundays samt det obskure fanzine Jihad (hvis redaktør ses til venstre på billedet).

Michael holder stædigt fast i pladsen på sæde 108 række 25. Han har skrevet bogen ”Slaget om København – den store bog om Brøndby-FCK” sammen med den kendte BIF-fan Jens Jam Rasmussen, hvilket forklarer de grå hår. Michael stod også bag det trykte kampprogram, der var i Parken for et par år siden.