PSE SÆLGER FITNESS DK

PSE SÆLGER FITNESS DK

FCK sælger underskudsgivende fitnesskæde. Endelig kan man fristes til at sige.


Af: Pelle Elikofer
Fotos: Fitness DK


Fitnesskæden har længe været en økonomisk klods om benet som man aldrig har formået, at gøre til en økonomisk succes i et ellers voksende marked.

De seneste to år har Fitness DK haft et underskud i sin primære drift på sammenlagt næsten 200 mio. kr., har lukket en række centre og oplevet medlemstilbagegang.

Det er godt at vi skiller os af med et underskudsgivende forretningsben men særdeles ærgerligt at vi ikke formår, at lykkes med denne forretning. Tanken med Parken Sport & Entertainment (PSE) var at skabe et overskud til fodboldforretningen så man ikke var afhængig af "stolpe ud".

Foto: FitnessDK

Foto: FitnessDK

Salget af Fitness DK og den skuffende drift efter flere runder med investeringer og mislykkede turnaround planer er vel ikke noget der får bestyrelsen til at kaste sig ud i nye eventyr der på sigt skulle styrke fodbolden.

"Samlet styrker salget således PSE-koncernen, og vi står nu der, hvor vi gerne vil: Med fokus på videreudvikling af vores kerneforretninger i F.C. København, Telia Parken, udlejning af kontorejendomme, Lalandia samt vores fællesejede E- sports selskab med Nordisk Film, North; alle aktiviteter som har vores DNA og forankring i underholdningsindustrien,” siger bestyrelsesformand, Bo Rygaard.

Vi gætter på at drift af fitnesskæder også havde været en del af vores kerneforretning hvis det havde givet overskud?

Så sent som sidste år var afviste Bo Rygaard at Parken overfor Børsen at Parken ikke skulle være ejer af Fitness DK:

"Vi er i hvert fald ikke den forkerte ejer, men jeg vil ikke afvise, at vi kan finde på at gå i samarbejde med nogen i den videre udvikling af Fitness.dk i Danmark."


Lalandia bidrog i 2017 med et overskud på 91,1 mio. kr. mod 83 året før.Kilder:

https://www.fck.dk/nyhed/fitness-dk-solgt-til-sats-group

https://finans.dk/erhverv/ECE10719916/fitnessdk-er-blevet-solgt-med-kaempetab/?ctxref=ext

Pelle Elikofer er manden bag "Success is temporary - Loyalty is forever", som først blev brugt af Cooligans men nu er den del af klubbens DNA. Pelle er gået fra Hockeybanen med KB til A-tribunen, nedre C som en del af Cooligans og er nu, at finde på Sektionen. Pelle er far til tre og beskæftiget med marketing, medier og salg.