David E. Bastian-Møller

NEESTRUP: DET ER SPILLERNES SEJR

Søndag blev alt andet end en stille og rolig dag på kontoret for FCK og cheftræner Jacob Neestrup. Løverne vandt et hektisk derby 3-2, efter at have været nede med 1-0 og 2-1. Det var dog en fattet og ærlig FCK-træner der mødte pressen efter kampen.

En glad og ærlig FCK-træner i mixed zone efter endnu en derby-sejr. Fotos: David E. Bastian-Møller, Copenhagen Sundays.

“Det var en meget, meget, meget stor sejr, efter en meget, meget, meget stor anden halvleg, fordi vi er jo fuldstændig blæst ud af vestegnen efter de første 45 minutter. Og det er kun på grund af lidt held, og en rigtig dygtig målmand, at vi bliver holdt inde. Men det er jo… det er så stort. Det er et kæmpe comeback! Vi er gode i anden halvleg, vi er rigtig gode i anden halvleg, jeg synes også, at vi er bedst i anden halvleg. Vi kæmper os tilbage, flere gange. De scorer til 2-1 i en periode, hvor vi føler, at nu skal vi vinde den her kamp. Så… jeg tror det korte må være, at ser du over 98 minutter, så er det en lige kamp, men som kunne være blevet afgjort i første halvleg, og så tipper den til vores fordel til sidst. Og det gør den udelukkende fordi jeg er så heldig, at de spillere jeg har de, som oftest, lige er en lille smule bedre end modstanderne,” sagde en glad Jacob Neestrup.

-Irriterer det dig, at du skal der ud…

“Nej, der er ikke noget der irriterer mig lige nu. Det her det er en lang sæson. Det kan ske, så jeg er meget, Meg, meget… meget imponeret over, at vi igen viser så høj moral. Spillere, der er skuffede over, at de ikke skal starte i den her kamp kommer ind og gør en kæmpe forskel. Jeg synes vi skal se det i det store billede. Og det er, at vi komme fra en Champions League gigantisk skuffelse forleden i Galatasaray, og at vi komme tilbage på den her måde, det er jo bare høj klasse, det må jeg sige,” sagde Nees.

-Er det skuffelsen, der stadig sidder i dem, siden det er så svært…

“Nej, det ved jeg ikke om det er. Jeg synes også at jeg, jeg skal også tage min del af ansvaret i dag. For jeg laver nogle justeringer, før kampen, i forhold til, hvordan vi gerne vil placere vores midtbanespillere med bold, og det lykkes så åbenlyst ikke. Jeg gik en vej jeg troede på. Det lykkedes vi overhovedet ikke med. Vi fik enorme afstande, offensivt, i vores hold og så fungerer Falk, Diogo, Elyuonoussi, Achouri, Jordan - så fungerer de dårligere. Det gjorde os utrygge, blandt andet. I anden halvleg var vi bedre kollektivt, bedre afstemt. Gik tilbage til noget af det vi har gjort tidligere i sæsonen, i forhold til nogle af de positioner vi havde, men for mig der er der bare ét budskab, og det er at det her det er spillernes sejr. De viser bare, hvor høj klasse de har hvis træneren har en dårlig dag på kontoret, så er det dem der afgør sådan et derby,” sagde træneren.

-Kommer de med noget der overrasker dig i første halvleg?

“Nej, det gør de ikke, men vi tog et valg, i forhold til, hvordan vi gerne ville placere Diogo - på bolden, blandt andet - og det gjorde, at han fik for stor afstand til Falk, så de kunne ikke bruge hinanden. Og derfor, så tog jeg - og det var ikke hensigten - men såsom vi til at tage nogle af vores allerstørste styrker ud af spillet, i første halvleg. Vi prøvede at ændre det i løbet af første halvleg, men det er svært, i den kulisse. Men på bagrund af anden halvleg, så kan man ikke sige, at det er ufortjent at vi vinder, men så er det over 98 minutter en helt lige kamp, på alle de tal jeg har set, men vi må også erkende, at kampen kunne være “gone” efter 45 minutter,” sagde Neestrup.

-Det er lidt det samme sidt I er her ude - men det kommer I igen efter 15-20 minutter. Det kommer I ikke rigtig denne her gang, i første halvleg…

“Nej, og det er også det samme, da vi var her ude, da Roony udligner. Og det kan man sige, det må vi jo tage ved lære af, og det erkender vi. Altså den her kamp, den kunne være færdig efter 45 minutter, men altså… Vi har haft… med den midtuge kamp, jeg synes vi bruger den som en fordel, i forhold til det tempo vi kan vise i anden halvleg. Jeg synes det er klasse, at lave det comeback vi gør,” sagde Nees.

Senere på ugen udgiver det 17 minutter lange interview med Neestrup, fra mixed zone, som podcast.

David E. Bastian-Møller er medstifter af Copenhagen Sundays. Dengang og nu.
Han er far til to og glødende FCK-fan. Og det har han været siden '92.