KVIST: THAT'S LIFE

KVIST: THAT'S LIFE

William Kvist røg sidste sæson på trods af status som fast mand på landsholdet og sikker deltager til VM ud af F.C. Københavns hold. Åbenhjertigt fortæller han om tanker, følelser og fremtiden.

Seneste har Ståle udpeget Zeca som anfører og det ligner en deroute for midtbanekrigeren William Kvist. Men William mener stadig at han har masser at byde på både som spiller og leder. Det ændrer et mistet anførerbind ikke. Og efter 10 år med Ståle Solbakken som chef kender de jo hinanden godt:

"Man er ikke altid enig med sin chef - that's life!"

Men han kommer stadig til at agere leder og udfylde den rolle:

"Vi kan ikke allesammen være nummer 1. Vi kan ikke allesammen være anfører. Men jeg er der hvor jeg allerhelst vil være og på vej mod mit 8. mesterskab."

Jeg er FCK klubmand helt ind til benet. Jeg har masser at byde på endnu og jeg vil følge den her klub resten af livet!
— William Kvist

Kvist har to år tilbage af sin aftale med FCK og umiddelbart er han eneste fokus helt kortsigtet at komme tilbage i kampform. Spekulationerne om hvorvidt han er her kontrakten ud og om man kan forstille sig at han er reserverspiller tager han roligt:

"Jeg er FCK klubmand helt ind til benet. Jeg har masser at byde på endnu og jeg vil følge den her klub resten af livet!"

Copenhagen Sundays taler i dette åbenhjertige interview også om den optimering William Kvist altid har stået for. Hvad enten det har været kost, søvn eller mentaltræning har han gået sine egne veje og taget den del meget seriøst. Selv er han sikker på at han ikke havde opnået og oplevet alt det han har uden sin stædige insisteren på optimering af alt der kan optimeres. 

Og så er der en naturlig undren over folk der ikke har gidet, at optimere de små ting og han kender mange der ikke har opnået det talentet berettigede til fordi de ikke har haft en mere seriøs tilgang.

Det er en ung mand med ambitioner og en stålsat vilje der slår igennem hos FCK. Han ved hvad han vil. Han vil spille på midten og på trods af en næsten sikker landsholdsplads en en sikker plads i FCK startelver siger han nej tak. Det er simplethen for kedeligt at spille back!

Men han valgte rigtigt. 7 danske mesterskaber, 81 landskampe, succesfulde ophold i udlandet og flere hædersbevisninger taler sit tydelige sprog. Men blev afskeden som han havde drømt om?

Kvist fortæller om de tre faser han gik igennem og hvordan han tilsidst måtte lade et par tårer trille. Det var ikke sådan det skulle have været men sådan det blev. Og det er sådan set godt nok.

That's life!

 

Pelle Elikofer er manden bag "Success is temporary - Loyalty is forever", som først blev brugt af Cooligans men nu er den del af klubbens DNA. Pelle er gået fra Hockeybanen med KB til A-tribunen, nedre C som en del af Cooligans og er nu, at finde på Sektionen. Pelle er far til tre og beskæftiget med marketing, medier og salg.