David E. Bastian-Møller

KØBENHAVNS POLITI: POKALKAMP ONSDAG KL. 13

David E. Bastian-Møller
KØBENHAVNS POLITI: POKALKAMP ONSDAG KL. 13

På grund af "gader, der er fuldstændig raseret af bøller, som smadrer og hærger og ødelægger" skal kampen spilles klokken 13, hvis det står til Københavns Politi. -På en hverdag vel at mærke.


Af: David E. Bastian-Møller
Foto: Copenhagen Sundays og DR


Tidligere i dag blev det klart, at F.C. København og Brøndby IF møder hinanden i 4. runde af DBU Pokalen.

Kampen skal som udgangspunkt afvikles tirsdag den 24. eller onsdag 25. oktober. Da begge klubber spiller Superliga-kamp søndagen forinden gættes der hos FCK på, at kampen placeres den 25.

Det endelige spilletidspunkt fastlægges efter forhandlinger mellem klubberne og Divisionsforeningen, men tidligt i processen har Københavns Politi meldt ud, at man som udgangspunkt vil have to timers dagslys efter kampens afvikling. Det skriver eb.dk.

Peter Dahl, Københavns Politi. Foto: DR.

Peter Dahl, Københavns Politi. Foto: DR.

"Vi har indledt en dialog, inden vi når til et egentligt påbud, så jeg vil helst ikke foregribe begivenhederne ved at sige at det bliver sådan, men jeg lægger ikke skjul på, at vores udgangspunkt, for de drøftelser vi skal have med Divisionsforeningen, det er at vi skal have to timers dagslys efter kampen," siger ledende politiinspektør hos Københavns Politi Peter Dahl til Copenhagen Sundays.

Politiinspektøren er meget klar i spyttet, da vi får fat i ham mandag eftermiddag. Og umiddelbart lyder det ikke som om politiet har tænkt sig at give sig på dette punkt.

"Jeg kan ikke lige komme i tanke om, hvad der skulle kunne ændre på det. Det der kunne ændre på det er jo at de her fodboldfans fra de to respektive klubber her, at de begynder at opføre sig ordentligt. Vi skal jo selvfølgelig have vores dokumentation i orden. Det er ret indgribende for politiet, at gå ind og lave sådan et påbud. Og hvis ikke vi havde konkrete hændelser at henfører vores påbud til, så ville det ikke hænge sammen. Jeg må bare konstatere, at ved i hvert fald de sidste tre-fire kampe der har aktivitetsniveauet fra de her to fangrupperinger, i forhold til at ryge i totterne på hinanden, det har været meget højt, så jeg skal ikke lede længe efter den dokumentation," uddyber Peter Dahl.

Det er i forbindelse med opklaringsarbejdet efter uroligheder, at det betyder noget for politiet, om hændelserne har fundet sted i dagslys.

"Dagslyset betyder rigtig meget for os, for det betyder noget i forhold til den mulighed vi har for at dokumentere det der er sket og hvem, der har gjort det. Vi sidder jo her stadigvæk efter den seneste pokalkamp (mellem FCK og BIF, red.) og efterforsker det videomateriale vi har og det er jo et tocifret antal personer vi har fundet frem til, der skal sigtes for meget alvorlige straffelovsforseelser," fortæller Peter Dahl.

Vi har gader, der er fuldstændig raseret af bøller, som smadrer og hærger og ødelægger.
— Peter Dahl, Københavns Politi

-Kan du forstå, hvis der sidder nogle mennesker rundt omkring og ryster på hovedet, når politiet kræver sådan en kamp spillet kl. 13 på en hverdag?

"Kan du forstå, at der sidder nogen og ryster på hovedet, når vi ved de sidste kampe har haft et tocifret antal politifolk, der er kommet til skade, vi har almindelige mennesker, der er kommet til skade, vi har gader, der er fuldstændig raseret af bøller, som smadrer og hærger og ødelægger. Det vægter meget på den vurdering vi skal foretage," svarer politiinspektøren.

Noget tyder således på, at en hel del mennesker skal have tidligt fri en onsdag sidst i oktober. Det bliver interessant, at følge forhandlingerne.

David E. Bastian-Møller er medstifter af Copenhagen Sundays. Dengang og nu.
Han er far til to og glødende FCK-fan. Og det har han været siden '92.
David har arbejdet med medier og markedsføring siden han kunne gå.
Han tilhører fraktionen Copenhagen Cooligans og han hader BIF!