Hey, Vejle ... hvor fa’en har I været?

Hey, Vejle ... hvor fa’en har I været?

Efter endnu en alt for lang landsholdspause er der ligabold igen på søndag.Og endda for FCKs vedkommende en udekamp mod den historiske “mastodont” i dansk fodbold Vejle. Smølle aka Nikolaj Steen Møller har set nærmere på weekendens modstander.


Af: Nikolaj Steen Møller
Fotos: FCKFC


Jeg indrømmer det blankt: Jeg var nødt til at slå det op, da jeg blev bedt om at skrive om sidst vi mødte Vejle. Jeg kunne overhovedet ikke huske det. Men det var påske, det var 2009, og det sendte os op på en klar førsteplads foran Brøndby, der havde fået tæv med 3-0 i Horsens dagen inden. Det er så længe siden, at Libor Sionko ikke bare spillede, men spillede godt. Vi vandt 4-1 og blev mestre måneden efter.  Vejle blev liggende under stregen. Der endte de også.

Ni sæsoner famlede de så rundt i 1. division. Selv Slagelse og Helsingør kunne finde ud af at rykke op i den periode. Og endelig vandt Vejle divisionen her i foråret. Og det var altså på tide. Jeg går ikke ind for amerikanske tilstande med lukkede ligaer for at redde hold, der sejler, men det er stadig spild af god klub at have dem rendende dernede sammen med folk som Thisted og Fremad Amager.

Vi har ikke tabt til Vejle siden Erik Bo Andersen stadig spillede for dem

Og det er ikke kun fordi vi har en mere end hæderlig statistik mod dem. Vi har ikke tabt til Vejle siden Erik Bo Andersen stadig spillede for dem, og Kim Brink stadig var træner i Parken. Men det er jo ingen garanti på søndag, eller fremover.

Nej, det er fordi at ud over at Peter Graulund engang spillede der, hvad kan man så have imod Vejle, hvis man ikke tilfældigvis kommer fra Kolding? De slog igennem i 50’erne med Henning Enoksen og Tommy Troelsen på holdet, og spillede gudefodbold. De var endnu bedre i 70’erne, og de opfandt vidunderlige Allan Simonsen, Danmarks bedste fodboldspiller nogensinde.

De har altid villet spille fodbold, i en grad så det er lidt chokerende se dem score så få mål i dag. Ti mål i hele denne sæson ... engang scorede de otte mod KB i én kamp. Og så ligger de perfekt, lige i den gode del af Jylland, uden orkan fra Vesterhavet ind over banen eller aromatisk indblanding fra lokale fiskemelfabrikker. Næ, de har en plads i skoven, på toppen af en bakke, ud til fjorden med en meget nydelig beliggenhed. Den slags skal da ikke ødsles væk på kampe mod Roskilde.

Så jeg er glad for at have Vejle tilbage. Ærlig talt, i en liga hvor tv nærmest får det til at se ud som det kun er tilladt at holde med to hold – med AGF som aktuel bobler – er der brug for flere klubber med lidt personlighed, tradition og endda historie. Klubber fra rigtige fodboldbyer. Ikke fra Herfølge.

Så velkommen tilbage, Vejle. I skal selvfølgelig helst have tæv søndag eftermiddag. Men bliv hængende lidt endnu. I er ok.

Nikolaj Steen Møller kom lige sent nok i verden til rigtig at nyde KB’s sidste mesterskab, og blev lykkelig da de skulle genrejses i Parken i 1992. Siden har han hængt ud blandt de røde sæder, redigeret blade og skrevet klummer, og endda arbejdet på Øster Allé et halvt års tid.

Han laver vittigheder og ordspil for reklamebureauet Black Rabbit, og kan se Parken fra kantinen hver dag. Dybt i sit hjerte har han en drøm om at pokalturneringen engang bliver behandlet seriøst igen